"Zitten is het nieuwe roken"

De meningen hierover zijn verdeeld maar dat veel zitten tijdens je werk niet bevorderlijk is voor je gezondheid, is inmiddels wel duidelijk. Werknemers met een zittend beroep hebben een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Als mensen er ook nog eens slechte eetgewoontes op na houden zijn de gevolgen op langer termijn desastreus.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een oude gezegde dat nog steeds helemaal waar is. Gezonde, fitte medewerkers op de werkvloer voelen zich beter in hun vel, geven minder verzuim en presteren meer. Als medewerkers gelukkig en gezond zijn, merken klanten dat ook. Medewerkers zijn succesvoller en zo versterkt het elkaar. Maak dus werk van een gezond bedrijf door te starten met een fit programma!

Hoe ziet een fitprogramma eruit?

Lifestyle coaching
Lifestyle coaching betekent begeleiding via een integrale aanpak van beweging, gezonde voeding, ontspanning en motivatie ofwel het opsporen van de innerlijke drijfveren van medewerkers. De doelstellingen van de klant staan daarbij centraal en kunnen variëren van afvallen en gewichtsbeheersing, beweging, tot een beter slaappatroon of meer balans tussen werk en privé. Met name vanuit preventieoogpunt wordt lifestyle coaching een belangrijk instrument om duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen. Het ElisC fitprogramma is een perfecte aanpak om hiermee aan de slag te gaan.

Een fitprogramma bestaat uit diverse onderdelen:
- Intake en communicatie
- Fitcheck
- Verbeteren leefstijl
- Bootcamp
- Lijst met conclusies en aanbevelingen

Intake en communicatie
Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk om te weten wat voor u de belangrijkste drivers zijn om te starten met een fitprogramma voor uw medewerkers. Elk fitprogramma begint dan ook met een intake waarin we samen kijken naar de drivers maar ook naar uw organisatie. Wij horen graag wat voor u belangrijk is en wat uw beeld is van de winst van gezond en fit personeel. Dit neemt ElisC mee met de uitvoering van het fitprogramma. Elk bedrijf is immers uniek en daarmee ook de invulling van het programma. Daarna volgt de communicatie naar de medewerkers. Dit kan in de vorm van presentaties, interne nieuwsbrief, intranet of een combinatie hiervan.

Fitcheck
De fitcheck bestaat uit een vragenlijst en een fysiek onderzoek:
- Hoe ervaart de werknemer zelf zijn vitaliteit?
- Leefstijl assessment: voeding, beweging en ontspanning.
- Meten van gewicht, lengte, BMI, vetpercentage, tailleomvang, metabolische leeftijd.

De resultaten worden toegelicht in een persoonlijk gesprek. Uw werknemer krijgt advies, praktische tips en een persoonlijk voedingsschema. Wat levert het u op?
- Werknemers krijgen inzicht in hun eigen gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s
- U krijgt een indicatie hoe gezond uw werknemers zijn
- U kunt gericht actie ondernemen om verzuim te voorkomen en kosten te besparen

Verbeteren leefstijl
Op basis van de fitcheck brengt ElisC in kaart hoe uw medewerkers omgaan met voeding, beweging en ontspanning. Hierdoor krijgen ze inzicht in hun leefstijl en de eventuele gezondheidsrisico’s. Op basis van dit inzicht stellen we een plan samen specifiek gericht op de situatie en doel van de werknemer. Vervolgens start je het een 90 dagen challenge. Gedurende deze periode zijn er regelmatig weegmomenten, bespreken we de voortgang en kijken we of het plan eventueel bijgesteld moet worden. Dit doen we zowel op lokatie als online. Uw werknemers werken zo actief aan het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid

Bootcamp
Elke week wordt er een bootcamp verzorgd. Dat kan zowel bij u op locatie als ergens in de buurt van uw bedrijf. Dit vindt plaats in groepsverband, dit werkt niet alleen motiverend maar versterkt ook teamspirit en de onderlinge band

Lijst met conclusies en aanbevelingen
Naast bovengenoemde onderdelen kunt u als bedrijf ook het nodige doen. Er zijn vaak voldoende mogelijkheden de meeste zullen u weinig of geen investeringen kosten, terwijl ze wel veel kunnen opleveren. Belangrijk hierbij is een goede keuze te maken die aansluit op de behoefte en wensen van uw bedrijf en uw werknemers. Om u hierbij te helpen ontvangt u van ons op het eind van het fitprogramma een lijst met conclusies en aanbevelingen.

Consultancy en advies
Naast een fitprogramma kun u ook kiezen voor een consultancy en adviestraject waarin we samen gaan kijken welke oplossing het best bij u past en hoe de roadmap hiervoor eruit moet komen te zien.

Voor meer informatie over het fitprogramma en de kosten kunt u contact opnemen met ElisC

© Copyright Elma Lifestyle coaching