Hoe werkt het?

Elk coachingstraject begint vrijblijvend met een gratis intake en fitcheck. Dit geeft inzicht in je huidige leefstijl, gezondheid en metabolische leeftijd. Op basis van dit inzicht stellen we een voedingsschema samen specifiek gericht op jouw situatie en doel. Vervolgens start je met een 90 dagen challenge. Gedurende deze periode heb je elke week een weegmoment, bespreken we de voortgang en kijken we of jouw plan eventueel bijgesteld moet worden.
Uitgangspunt is:
- 80% voeding
- 20% beweging
- 100% gedrag

Daarnaast leer je een gezonde leefstijl eigen te maken waardoor je onbewust bewuste keuzes gaat maken. Dit neem je mee in je verdere leven. Zo krijg je een life-time resultaat. Als je het leuk vindt heb je ook de mogelijkheid om mee te doen aan de wekelijkse bootcamp.

Ik ben er tijdens jouw traject om je te blijven motiveren en je te voorzien van de juiste handvatten, zodat jij je doel kunt bereiken.

Een traject is inclusief:
- 1 op 1 coaching gesprek (4x per maand)
- Wekelijkse evaluatie meetgegevens
- Wekelijkse evaluatie gedragsproces
- Toegang tot online community
- Gerichte aanvullende voeding
- Gepersonaliseerd voedingsschema

Een nieuw leefpatroon

Een kwestie van doelen stellen en gewoon doen! Zo gaan we samen starten. Als coach zie ik een persoon als geheel, zowel fysiek en mentaal. Iedereen heeft zijn of haar eigen geschiedenis, leef- en eetpatroon. Het is dus logisch dat al die aspecten bij elkaar maakt dat jij een bepaald denkpatroon hebt ontwikkeld waarnaar je handelt. Anders en oplossingsgericht leren denken door jou inzicht en handvatten te geven, dat is waarmee ik met jou aan de slag ga. Door een stukje bewustwording van jezelf en alles daaromheen, halen we naar boven wat belangrijk is voor jou. Hierdoor krijg je een nieuwe mindset, ga je anders denken, handelen en je uiteindelijk beter voelen. Lifestyle coaching op een nuchtere en doelgerichte manier dus!

Doorbreken van slechte eetgewoontes

We kennen allemaal, druk, druk, druk, even gauw iets afhalen of snel een magnetron maaltijd klaarmaken. De gevolgen van deze slechte eetgewoontes ervaren mensen pas op latere leeftijd. Daarnaast is er nog een groep mensen die vaak op de achtergrond blijft, de emotionele eters, Emotioneel eten is niet je lichaam voeden, maar emoties onderdrukken. Ook de gevolgen van deze eetgewoonte is op lange termijn destructief. Onderliggende problemen worden niet opgelost, maar je probeert ze weg te eten. Op die manier probeer je controle te krijgen over je leven. Oorzaken zijn bijvoorbeeld angst, een gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid of depressie. Eten zonder dat je het doorhebt, je schuldig voelen achteraf, verlangen naar eten als je iets naars mee hebt gemaakt, het zijn allemaal kenmerken van emotioneel eten. Met de juiste drive, aandacht en begeleiding is het mogelijk om stappen de maken naar een betere eetgewoonte.

© Copyright Elma Lifestyle coaching